Kek için
1 paket Kenton Vanilyalı Pandispanya Karışımı
3 yumurta
75 ml (7-8 yemek kaşığı) su
25 ml (2-3 yemek kaşığı) kakao
25 g Kenton Kakao
80 g bitter çikolata

Pastacı Kreması için
1 paket Kenton Pastacı Kreması
600 ml (3 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Mereng için
60 g (2 yumurta) akı
60 g Kenton Pudra Şekeri
60 g toz şeker
Yarım tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı
Mikser kabına 1 paket Kenton Vanilyalı Pandispanya Karışımını, 3 yumurtayı, 75 ml suyu, 25 ml ayçiçeği yağını ve 25 gr Kenton Kakaoyu ekleyip önce düşük hızda daha sonra yüksek hızda en az 4-5 dk. çırpın. Doğradığınız bitter çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını baton bir kek kalıbına döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 °C lik fırında 35-40 dk. pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğutun.

Pastacı kreması için mikser kabına 1 kutu (2 poşet) Kenton Pastacı Kremasını ve 600 ml soğutulmuş sütü ekleyip 3-4 dk. çırpın. Hazırladığınız kremayı yıldız uç taktığınız Kenton Krema Sıkma Torbasına alın. Soğumuş olan kekin üzerine kremayı sıkın.

Mereng için 60 g yumurta akını mikser kabına alıp 2 dk çırpın. Azar azar toz şekerini ilave edip çırpmaya devam edin. Toz şeker bittikten sonra Kenton Pudra Şekerini de yine azar azar ekleyip merengi çırpmaya devam edin. Son olarak limon suyunu da ilave edip ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. Yuvarlak uç taktığınız Kenton Krema Sıkma Poşetine merengi alın. Pastacı kremasının üzerine merengi sıkın. Pürmüz ile üzerini yakın. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servise sunun.
Afiyet olsun.

Kategori: Kek Pasta Kurabiye